TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

Pripravite svojo streho na zimo!

02. November 2013
Pripravite svojo streho na zimo!
Zdaj, najkasneje na začetku zimske sezone, je treba misliti na to, da bo vaša streha dobro pripravljena na zimske razmere.

Prihaja zima, zato bo vaša streha občasno zelo obremenjena, kajti mraz in sneg lahko vašo streho zelo poškodujeta. Morebitne napake na strehi se po hladni sezoni še povečajo in voda lahko skozi razpoke vdre v notranjost. To lahko pripelje do škode, ki jo povzroča vlaga in nastanek plesni na podstrešju. Zato je tik pred zimo pomembno, da vašo streho pregleda strokovnjak. Če obstajajo morebiti kakšne pomanjkljivosti na strehi, se lahko streha celovito, hitro in enostavno, samo v nekaj korakih sanira od zunaj.

  1. Odstranjevanje stare poškodovane kritine in sistema letev.
  2. Odstranjevanje poškodovane toplotne izolacije in parne zapore.
  3. Namestitev parne zapore - TONDACH Dasatop za zaščito pred vlago
  4. Namestitev toplotne izolacije med špirovce in lesene opaže.
  5. Namestitev rezervne kritine TONDACH FOL Twin-Power, ki je odporna na dež & veter
  6. Namestitev sistema letev
  7. Polaganje opečnih strešnikov

Posebni strešni izdelki za sanacijo vaše strehe

Linija izdelkov TONDACH ® Verschiebeziegel omogoča hitro in učinkovito sanacijo strehe, saj je pri teh strešnikih možen premik tudi do 6 cm pokrivne dolžine.  To pomeni, da pri sanaciji strehe zamenjava strešnih letev ni potrebna. Kar pa prihrani čas in denar!

TONDACH® vam ponuja številne modele sanacije vključno  s solarnimi komponentami in komponentami za zaščito pred neurji. TONDACH® vam pri sanaciji strehe nudi številne modele strešnikov, več kot 24 različnih barvnih možnosti in tri različne površine streh.  Od naravno rdeče, matirane in sijoče. Izberite si individualno strešno površino. 

 

Energetsko učinkovite sistemske rešitve TONDACH!

Varnostni ukrepi in sanacija so potrebni še preden je ogrožen vaš dom ali zdravje ljudi. Stroški energije obnovljene strehe se zmanjšajo za 15 %. Portfolij TONDACH izdelkov se je povečal za več komponent, predvsem na podlagi energetske učinkovitosti pri sanacijah strehe po novih energetskih standardih.

Zato vam v podjetju TONDACH lahko ponudimo celovito rešitev za streho vključno z rezervno kritino. Novost v programu je npr. TONDACH Dasatop. To je DASATOP parna zapora, ki je prilagodljiva na vlažnost. Namesti se lahko NAD (nad špirovci) ali POD (na obstoječo izolacijo).

S tem TONDACH izdelkom so špirovci optimalno zaščiteni in izolirani pred vlago. Dobro sanirana streha zmanjšuje stroške za energijo, izboljšuje kakovost življenja in vrednost nepremičnine.
Poleg paroprepustnih sekundarnih folij TONDACH za ponuja tudi ustrezna vsestranska lepila, lepilne trakove in vetrne priključne sponke.  V principu vam TONDACH ponuja vse za streho.

V skladu z načeli evropskih gradbenih smernic, je potrebna primerna vetrovna in zračna tesnitev vseh gradbenih elementov, ki pokrivajo površine stavb. Podjetje TONDACH s celovitimi rešitvami za streho izpolnjuje te zahteve.