TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

Strešna arhitektura

25. Avgust 2015
Družina Wutte je stavila na moderno arhitekturo.

Odprtje nove, arhitekturno izjemno oblikovane stavbe z vinsko turistično ponudbo je bilo težko pričakovano. Nekateri redni kupci so v času gradnje precej skeptično sledili desetmesečnemu projektu s strmo streho Tondach, veliko stekleno površino in opečno fasado od zatrepa do tal. Ob otvoritvi, v prijetni jedilnici, pa so izginili še zadnji dvomi. „Brez izjeme, samo pozitivne povratne informacije,“ sta veselo povedala Mario Wutte in njegova žena Eva.
Markus Spitzbart je bil ključna oseba, v katerem je mlada vinogradniška družina našla partnerja, ki je neodvisno identiteto zgradbe usklajeval z njihovim načinom življenja in regijo. „S svojim delom – zasnovo, načrtovanje in izvajanje – smo želeli bistveno podpreti uspeh projekta,“ pravi Spitzbart. Načrtovalec je bil poleg arhitekture in razvoja odgovoren za trženje, grafiko in vprašanja distribucije.

Posebnosti projekta:

Ta projekt prikazuje, kako lepo se lahko združita streha in fasada. Tondach ponuja sodobne in celovite rešitve za ovoj stavbe. Prepričljiv dokaz je ta projekt.

 

Ključni podatki:

Strešnik:

Paket za stara mestna jedra; bobrovec, engoba sivo-bela-antik

Vgrajeno: 

ca. 16.000 kos strešnikov (na streho in fasado) ca. 525 m²