TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

TONDACH® pomaga prizadetim v poplavah

17. Junij 2014
Ein Haus versinkt im Schlamm

Gleinstätten, 16. junij 2014: Več kot 3 milijone ljudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini in Srbiji so prizadele najhujše poplave 100 letih.

Razmere v poplavljenih regijah na Balkanu se le počasi izboljšujejo, v delih Bosne in Srbije je nedavni dež znova poskrbel za preplah – v vsakem primeru kot posledica ostaja blato in uničene hiše. Po mnenju EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj) se ocena škode, ki so jo povzročile katastrofalne poplave giblje v višini 3 milijarde EUR.

Hitra pomoč za dostavo gradbenega materiala

V kriznih območjih potekajo čiščenja in obnovitvena dela. Poplave so najbolj prizadele dele Srbije ter Bosne in Hercegovine. Da bi žrtve poplav v tej regiji čim prej imele streho nad glavo, sta se podjetji Tondach Gleinstätten in Wienerberger takoj odločili pomagati s strešniki in zidno opeko za prizadeta območja.

„Pomoč in podpora ljudem v tej regiji ima za nas prednost. Hitro je potrebno poskrbeti, da bodo prizadeti spet imeli streho nad glavo. Ponovno je potrebno vzpostaviti vso potrebno infrastrukturo, kot so vrtci, šole in bolnišnice. Poleg dobrodelnih organizacij želimo tudi mi prispevati svoj delež za hitro obnovo. Žrtvam poplav bomo darovali 100 streh,« sta povedala Martin Olbrich in Marcus Pechlaner, člana uprave Tondach Gleinstätten AG. Wienerberger in Pipelife bosta žrtvam poplav darovala gradbeni material.

Obnova za lahko začne

Tondach in Wienerberger imata proizvodnjo in prodajo na lokacijah prizadetih območij. Za hitro pomoč se ljudje lahko obrnejo neposredno na lokalne dobrodelne organizacije. Koordinacija usklajevanja delitve kritine kot pomoči pa v državah poteka preko naslednjih dobrodelnih organizacij:

Hrvaška:

Hrvaški Rdeči križ
HR- 10 001 Zagreb
 

Srbija:

Hausing Center
Jaše Prodanovića 16
RS-11000 Beograd

Bosna: 

Caritas Switzerland
Travnička 1
BiH-71000 Sarajevo

»Obseg teh katastrofalnih poplav je ogromen. Za nas je pomembno, da ljudem na prizadetih območjih pomagamo spontano in hitro. Prizadete družine se lahko neposredno oglasijo in na lokalnem nivoju stopijo v kontakt z dobrodelnimi organizacijami. Tako bodo vse dostave pomoči potekale centralno preko uradnih kontaktnih točk, da bo gradbeni material hitro in na učinkovit način prišel do žrtev poplav. Zelo smo veseli, da lahko pomagamo in podpremo akcijo z našimi materiali. Tako si bodo prizadeti lahko obnovili domove in spet dobili občutek varnosti,« pravita člana uprave Tondach.

TONDACH Gleinstätten AG

Podjetje TONDACH Gleinstätten AG je vodilni proizvajalec opečnih strešnikov v srednjem in jugovzhodnem delu Evrope. S sedežem v Gleinstättnu (Avstrija) zaposluje na območju Evrope okrog 1.850 delavcev v 11 državah. Na Balkanu je Tondach zastopan na 5 lokacijah in ima proizvodnjo v Srbiji, Hrvaški in Makedoniji. V Bosni in Hercegovini ima Tondach prodajno mesto v Sarajevu.

V poslovnem letu 2013 je podjetje doseglo konsolidirano realizacijo v višini 154 milijonov EUR. TONDACH Gleinstätten AG prisega na lokalni management, najnovejšo tehnologijo in inovativno produktno politiko.