TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

TONDACH ® prve dele streh že dostavlja v Soči in prejema nadaljnja naročila

19. September 2012
  • Podjetje TONDACH Gleinstätten AG je pred več kot enim letom pridobilo sredstva za dostavo materiala za strešne kritine za olimpijski projekt "Gornaja Karusel" v Sočiju.
  • Dodatno so prejeli še naročilo za ekskluzivni hotel v mestu Krasnaya Polyana
  • Olimpijski projekt "Gornaja Karusel" z okoli 160.000 m² strešne površine.
  • TONDACH inovacija - eksluzivni razvoj strešne površine za projekt v Sočiju

Prvi del dostave za Soči je prispel v časovnem okvirju

Podjetje TONDACH® Gleinstätten AG je pred več kot enim letom pridobilo sredstva za dostavo strešnih materialov za olimpijski projekt "Gornaja Karusel" v Sočiju. To je eden največjih razvojnih projektov v goratem območju "Krasnaya Polyana" v okviru Olimpijskih iger 2014.

V skladu z dogovorom so bili strešniki dostavljeni pravočasno in izdelani s točno določeno površinsko obdelavo. Približno 46 tovornjakov je v 36. tednu že bilo naloženih s TONDACH®Venus RV3 in RV4. Skratka, prva dobava obsega približno 265.000 kosov strešnikiov, vključno z ustreznimi dodatki. Transport strešnikov poteka na kratkih razdaljah po kopnem s tovornjaki, daljša razdalje se premagujejo z vlaki in cilj Soči je končno dosežen. Prvi korak za kakovostno in stabilno kritino olimpijske vasi je bil že izveden.

Prestižni hotel bo dobil novo streho TONDACH®

Med samim delom za Olimpijske igre 2014 se izvajajo tudi obnovitvena dela na obstoječih stavbah v okolici Sočija. Strešna kritina prestižnega hotela "PEAK" v mestu Krasnaya Polyana bo kompletno sanirana. Strešne površine v obsegu približno 6500 m² bodo popolnoma na novo prekrite z izdelkom Bobrovec, Engoba rdeča. Za ta izdelek je značilna klasična optika strehe in na podlagi dvojnega kritja zagotavlja varnost in zaščito. Športni in Wellness hotel ima 92 ekskluzivnih sob in apartmajev. "To je posebno naročilo in za nas pomeni predvsem gonilo za naprej, kjer lahko spet dokažemo svoje strokovno znanje pri strešnih rešitvah," tako mag. Martin Olbrich, prokurist TONDACH® Gleinstätten AG.

TONDACH strešna kritina za projekt "Gornaja Karusel" v Sočiju

Ta pojekt vključuje športni in turistični kompleks, vključno z medijsko olimpijsko vasjo, ki naj bi bila zgrajena do konca leta 2013. Sestoji iz stanovanjskih stavb, počitniških hišk, športnih in turističnih centrov, butikov, hotelov in restavracij ter medicinskega centra. Na območju 580 tisoč m² bo na voljo pribl. 1780 nastanitev v kategorijah od 3 do 5 zvezdic.

Strešne površine v obsegu približno 160.000 m² bodo usklajene z različnimi TONDACH® izdelki, ki vključujejo tudi vizualno usklajeno TONDACH® paleto strešnih dodatkov, kot so zračniki, slemena in snegolovni sistemi ipd. Glavne strešne površine na nadmorski višini 540 in 960 m podo prekrite s strešnikom TONDACH® Venus, v dveh različnih barvnih odtenkih. Za izdelek formata 29 x 48,5 cm je značilna brezčasna eleganca, izbočena oblika in funkcionalnost. S porabo približno 11 kosov na m² ponuja ta izdelek prav tako učinkovitost pri pokrivanju.

TONDACH inovacija - eksluzivni razvoj strešne površine za projekt v Sočiju

Izdelek TONDACH® Venus v barvi engobe RV3 in RV4 je bil specialno razvit v več stopnjah v TONDACH® Gleinstätten, skupaj v sodelovanju z rusko ekipo arhitektov, generalnim izvajalcem in krovci. To je mešanica zelene, rumene in odtenkov sive, ki so po posebnem postopku žgani na strešno opeko. Obarvanost na površnini strehe zagotavlja mirno in harmonično sliko v sredozemskem vzdušju. Poleg tega ima vsak TONDACH strešnik na zadnji strani edinstveno gravuro (relief) "Sochi 2014". V obdobju približno 6 mesecev je bilo za ta namen izdelanih 6 različnih površinskih barv in oblik. Kritina vzorčnih površin je bila vedno bližje ideji projektne skupine, dokler ni bil končno kreiran "TONDACH® Soči izdelek" ter na podlagi tega podpisana pogodba.

Kratek portret TONDACH® Gleinstätten AG

TONDACH Gleinstätten AG, s sedežem v Gleinstätten (Štajerska) zaposluje po vsej Evropi čez 2.400 sodelavcev v 34 tovarnah in 11 državah. Kot vodilni ponudnik glinenih strešnikov v državah srednje in vzhodne Evrope znaša letna zmogljivost proizvodnje približno 350 milijonov kosov strešnikov (kar ustreza približno 28 milijonov m² površine strehe) in približno 125 milijonov NF opeke.

V letu 2010 je bil konsolidirani promet v višini 181 milijonov EUR (prejšnje leto: 199 milijonov EUR). TONDACH® Gleinstätten AG gradi na lokalnem vodenju, najnovejši tehnologiji in inovativni politiki izdelkov.

Za nadaljnja vprašanja:

TONDACH Slovenija d.o.o.
Boreci 49
SI-9242 Križevci pri Ljutomeru
Telefon: 02 588 86 00
Faks: 02 588 68 13
E-naslov:  info@tondach.si