TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

Sanacija strehe obstoječega podstrešja

Sanacija strehe je lahko hitra in učinkovita, če jo izvaja TONDACH® krovski mojster. Če gre za sanacijo strehe od zunaj, lahko notranja obloga ostane.

5 enostavnih korakov za lepo in energetsko učinkovito streho:

1. Začetno stanje
Sanacija strehe je potrebna, ker obstoječa streha optimalno več ne izpolnjuje zaščitne funkcije oz. je minimalno izolirana.

 

2. Odstranitev kritine
V 2. koraku poteka odstranitev stare kritine in letev. Obstoječo staro kritino naj odstrani strokovnjak, ki jo po potrebi tudi pravilno deponira.

 

3. Vgradnja parne ovire, ki se prilagaja vlažnosti
V 3. koraku se namesti nad-ali-pod TONDACH ® DASATOP parna ovira, nad špirovce in tudi toplotna izolacija. Nameščena parna ovira zagotavlja optimalno zaščito pred vlago.

 

4. Namestitev kritine
V 4. koraku se namesti sekundarna kritina - podstreha. Vgradnja podstrehe (z ali brez opažev) poteka naprej s TONDACH® sekundarno kritino (FOL-S, FOL-K ali FOL MONO), ki glede na zahteve ne prepušča vlage, vetra in zraka.

 

5. Vgradnja strešne kritine TONDACH ®
Po vgradnji prečnih letev za prezračevanje kritine je potrebna še namestitev letev. Glede na vrsto strešnika je sedaj možna namestitev strešne kritine z izbranim TONDACH® strešnikom. Raznolikost izdelkov TONDACH® omogoča hitro in učinkovito sanacijo strehe. Več kot 24 barvnih možnosti od naravne, matirane do sijajne.