TONDACH® Naravne & lepe strehe za vse življenje!

Prednosti strme strehe?

 • Zaščita pred vetrom in nevihtami

  Zaščitne funkcije strme strehe pred vetrom in nevihtami se le redko zavedamo. Naprej »

 • Zaščita pred dežjem

  Vsak otrok, ki riše hišo, ponavadi instinktivno nariše streho z naklonom. To kaže na navezanost naše kulture s tem načinom gradnje. V naših deževnih podnebnih območjih je takšna oblika strehe že stoletja zanesljiva in še danes nudi odlično zaščito. Naprej »

 • Naknadna izgradnja podstrešja

  Pri novogradnjah se dandanes podstrešja pogosto takoj dokončajo. Ker življenje pod streho ni le priljubljeno, ampak je tudi zelo poceni. Naprej »

 • Temperaturni regulator

  Pri izgrajenem podstrešju je najpomembnejša naloga strehe, da nudi tudi optimalno zaščito pred vročino in mrazom. Naprej »

 • Okna in mansardna okna za svetlobo in sonce

  Pravilno prezračevanje, osvetlitev in sončni žarki predstavljajo predpogoj za zdravo in udobno življenje pod streho. Samo nagnjena strehe tukaj ponuja številne prednosti. Včasih temna podstrešja, sedaj po sistematični vgradnji oken in mansardnih oken, nudijo za svoje prebivalce popolnoma drugačno kakovost življenja. Naprej »

 • Zaščita proti zvoku in hrupu

  Poleg toplotne zaščite in zaščite pred vlago stoji v prvi vrsti strukturnih ukrepov tudi zaščita pred hrupom, ki pripomore k boljšemu bivanju. Kajti k udobju bivanja spada tudi akustično nemoteno vzdušje - tako od zunaj navznoter in obratno. Naprej »

 • Obremenitev snega

  Slovenija je snežna dežela. V definiranih standardih so navedene obremenitve snega in koliko karakteristične snežne obtežbe lahko računsko prenesejo strešne konstrukcije. Obremenitve v sled snežnih padavin se razlikujejo glede na regijo in nadmorsko višino ter morajo biti upoštevane že pri gradnji hiše in ostrešja (SIST EN 1991-1-3:2004/A101:2008). Naprej »